6. Ulusal Mihrî Hatun Şiir Yarışması Sonuçlandı

Amasya Belediyesi’nin düzenlediği ve katılımın önceki yıllara göre büyük oranda arttığı 6. Ulusal Mihrî Hatun Şiir Yarışması Seçici Kurul değerlendirme sonuçları açıklandı.

Yarışma Seçici Kurulu 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da değerlendirme toplantısını yapmak üzere Belediye Kültür Merkezi Giriftzen Asım Bey Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Yrd. Doç. Dr Metin Hakverdioğlu, Dr. Barış Doğan, Öğr. Gör. İsa Kocakaplan, Olcay Gökçe ve Ali Rıza Atasoy’dan oluşan yarışma jürisi tarafından yapılan ön incelemeler sonucunda yarışmaya 756 kişinin toplam 1513 eserle katıldığı görülmüştür. Yarışma şartnamesine uygun görülerek değerlendirmeye alınan toplam 1513 eserden Hece dalında 495, Serbest dalda 919 ve Aruz dalında 105 şiir jüri tarafından incelenmeye alınmış ve yapılan puanlamalar neticesinde aşağıdaki eserler dereceye girerek ödül almaya hak kazanmıştır.

Yarışma neticesinde derece alan eserlerden Birinci gelenler  2.500, İkinci gelenler 2.000, Üçüncü gelenler 1.500 ve mansiyon alanlar ise 750 TL. ödül almaya hak kazanmış olup ödüller “12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 18 Haziran 2016 Cumartesi  günü yapılacak olan törenle eser sahiplerine verilecektir.

Dereceye Giren Eserleri Görmek İçin Tıklayınız

Oluşturulma Tarihi : 16.05.2016