6. Geleneksel Sünnet Şöleni Gerçekleşti

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sünnet Şöleninin 6.sı gerçekleşti.

İl merkezinde ikamet eden, 3-14 yaş arası çocuklar modern cerrahi yöntemlerle, hastane koşullarında ücretsiz olarak sünnet ettirilirken, Amasya iş dünyasının seçkin isimlerinin de katkılarıyla düzenlenen tören büyük bir katılıma sahne oldu. Düzenlenen şölenle delikanlılığa ilk adımlarını atan 60 çocuğa sünnet kıyafetleri de Belediyemiz ve Hayatcan Derneği  tarafından ücretsiz olarak verildi. Şölen öncesi minik yavrular Belediyemizin üstü açık otobüsü ve diğer otobüslerle bando eşliğinde şehir turu yaptılar.

Sünnet şöleninin açılış konuşmasını yapan Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem ; ' Modern dünyanın unutturmuş olduğu paylaşma ve dayanışma duygusunu yeniden insanlarımıza hatırlatmak, sosyal yardımlaşma ilkesi çerçevesinde yapılan çalışmalar sonrası toplumsal refahı yakalamış bir Amasya ve Dünya ya ulaşmak, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmek ve Veren elle Alan eli geleneksel değer ve inançlarımız çerçevesinde buluşturup huzurlu ve yaşanabilir bir şehir ve dünya oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla, Belediye Başkanımız Sayın Cafer Özdemir Beyin destek ve katkılarıyla kurduğumuz Hayatcan Derneği çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Dernek faaliyetlerimiz arasında bulunan gıda, kıyafet ve eşya yardımımızın yanı sıra Belediyemizle ortaklaşa hareket ederek geleneksel hale gelen sünnet şöleninin şu an altıncısını düzenlemekteyiz, sünnet şöleniyle kimsesiz veya ihtiyaç sahibi 60 çocuğumuzu sünnet ettirdik ve hep birlikte onların mutluluğuna ortak olduk.

Sözlerime son verirken “Düşenin elinden tutalım ki, Düştüğümüz zaman tutacak bir el bulalım” diyor, bu dünyayı sevilir ve yaşanabilir bir hale getirmenin yine bizlerin elinde olduğuna inanıyor, her birimizin mutlaka bir yetimi, yoksulu, yolda kalmışı veya felakete uğramışı sevindirebileceğimizi hatırlatıyor,  Bu hayırlı hizmetin başlatılmasında ve devam ettirilmesinde bizlere sürekli destek olan Belediye başkanımız sayın Cafer ÖZDEMİR beye, Çocuklarımızın sünnetini gerçekleştiren Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve doktorlarına, Sünnet şölenimizi gerçekleştirmek için bu güzel mekanı hiçbir karşılık beklemeksizin  bizlere tahsis eden Ottoman düğün salonu işletmeci ve çalışanlarına, bizlere ayni ve nakdi bağışlarıyla destek olan tüm yardım gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, katkılarınızdan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum '' dedi.

Amasya Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanımız Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada ; “Çoğu ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olan 60 evladımızın erkekliğe ilk adım attıkları sünnet şöleni gerek belediyemizin, gerekse Hayatcan Derneği’nin, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi yöneticileri ve cerrahları ile hayırsever vatandaş ve işadamlarının destekleriyle yani tüm Amasya’nın katılımıyla gerçekleşti. Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Geleneksel Sünnet Şölenimizde erkekliğe ilk adımlarını atan yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyor, organizasyonda desteklerini esirgemeyen her kese teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra konuşan Vali Çomaktekin, konuşmasında şunları kaydetti: “Peygamber Efendimizin bize tavsiyesi insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu tavsiyeye uygun olarak Belediye Başkanlığımız ve Hayatcan Derneğinin yıl boyu düzenli ve sürekli olarak sosyal yardım hizmetleri var. Gerek aile yapımızın güçlendirilmesi, gerekse gelir dağılımından arzu edilen geliri elde edemeyen vatandaşlarımızın gelir eşitsizliğinin giderilerek, toplumun içinde gönül bağlarının arttırılması için düzenli olarak sosyal yardım hizmetlerinin olması bizleri sevindiriyor. Bu yardımlar sayesinde toplumsal huzurun, barışın ve kardeşliğin oluşması daha da kolaylaşıyor.

Küçük yaştan beri çocuklarımızın sevindirilmesi, başlarının okşanması dinimizin emridir. Bu duygularla yetişen çocuklarımız şefkatli, merhametli bir şekilde yetişirler. Topluma da önemli katkılar sunarlar. Bizlere böylesine güzel bir günü yaşatan Derneğimize ve Belediyemize şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın devlete, millete hayırlı evlatlar olmasını ve bütün çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve afiyet diliyorum.” dedi.

Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin, Belediye Başkanımız Cafer ÖZDEMİR,Amasya Eski Milletvekili Avni Erdemir, Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz ERDEM, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü İsmail İPEK, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kazan,Dernek Yönetimi ve iş adamlarının da  iştirak ettiği şölende çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler. Sünnet olan çocuklara Vali, Belediye Başkanı, Dernek Başkanı, Emniyet Müdürü ve protokol üyeleri tarafından  birer çeyrek altın taktı.

Konservatuarımız THM bölümünün sunduğu türküler ise hem minik çocuklara keyifli anlar yaşattı coşkulu türkülerin ardından program sona erdi.

Oluşturulma Tarihi : 12.08.2015