“6. KUZOLUK YAYLA ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ” BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin medeniyetler beşiği olarak bilinen Amasya, tarihi ve kültürel güzellikleri bakımından parlayan bir yıldız olmanın yanı sıra il genelinde her yıl birçok yayla şenliğine de ev sahipliği yapmakta. Yayla şenliklerinde, bölgenin kültür hayatını ve yayla geleneklerini yansıtan etkinlikler yapılmaktadır. Yörenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerler yaşatılmaya ve tanıtılmaya çalışılmaktadır. Geçmişte daha çok yayla göçü ve yaylada yapılan işleri eğlenceye dönüştürmek amacıyla yapılan şenlikler Amasya'da gelişen turizme paralel olarak farklı yerlerden gelen insanların da buluşma ve eğlenme yeri haline gelmektedir.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kuzoluk Yayla Şenliği'ne Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, kamu kurum ve kuruluş müdürleri vebirçok vatandaşımız katıldı.

Amasya Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Koyuncu, insanları yaylalara çekebilmek için her yıl farklı etkinlikler yapacaklarını belirtti. Yayla şenliklerinde geçmişle geleceği buluşturmaya da çalıştıklarını ifade eden Koyuncu, "Derneğimizin ilk olarak 2011'de düzenlemeye başladığı yayla şenliklerinde farklı etkinlikler yaparak yeni nesillere yaylaları sevdirmeye çalışmaktayız. Akdağlılar Derneği 2 bin 65 rakımlı Akdağ çevresinde bulunan yaklaşık 42 köy halkının birleşiminden meydana gelmektedir. Amasya Akdağ köyleri tarihine baktığımızda ise 14. Yüzyılda buralara Oğuzların Üçok boyundan gelmiş özü Yörük ve Türkmen olan köylerden oluşmaktadır. Amasya ölçeğince ise Akdağ köylüleri 109 bin merkez nüfusunun neredeyse yüzde 35'ini oluşturarak ilin tarımına, kültürüne ve turizmine hizmet etmektedir. Bizler insanımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Belediye Başkanımız Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada düzenlenen yayla şenliklerinin birlik ve beraberlik açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Şenlik düzenlenen birbirinden güzel yarışmalar, etkinlikler ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Oluşturulma Tarihi : 23.07.2018