8. Geleneksel Sünnet Şöleni Yapıldı

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sünnet Şöleninin 8.si gerçekleşti.11 Temmuz Salı akşamı Yeşil Ev 2 Düğün Salonu'nda yapılan Sünnet Şöleni’nde bu yıl da İl merkezinde ikamet eden 5-6 yaş arası 32 minik erkekliğe ilk adımlarını attılar.

Hayatcan Derneği ve Belediyemizin geleneksel olarak her sünnet olan çocuğa birer çeyrek altın takma geleneği bu yıl da tekrarlandı. Ayrıca şölende çocukların hepsine birer bisiklet hediye edildi.

Sünnet şöleninin açılış konuşmasını yapan Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem şu ifadelere yer verdi;

“Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneğimizin ortaklaşa düzenlemiş olduğu sünnet şölenimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Derneğimiz kurulduğu günden itibaren öncelikle Amasya’mız olmak üzere dünyanın her noktasında herhangi bir sebeple sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, aç ve açıkta kalmış, deprem, sel, savaş, yangın gibi afetler sonucu mağdur olmuş tüm insanlara insani yardım ulaştırmak, modern dünyanın unutturmuş olduğu paylaşma ve dayanışma duygusunu yeniden insanlarımıza hatırlatmak, sosyal yardımlaşma ilkesi çerçevesinde yapılan çalışmalar sonrası toplumsal refahı yakalamış bir Amasya ve Dünya’ya ulaşmak, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmek ve Veren elle Alan eli geleneksel değer ve inançlarımız çerçevesinde buluşturup huzurlu ve yaşanabilir bir şehir ve dünya oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Öyleki şehrimizde muhtaç olupta ihtiyacını karşılayamayan aile kalmamıştır.Bizler dernek olarak yaptığımız çalışmalarda insanların ihtiyaçlarını doğal yollardan karşılayabilmeleri için yoğun çaba sarf etmekteyiz.

Düşenin elinden tutalım ki, Düştüğümüz zaman tutacak bir el bulalım” diyor, bu Şehri ve bu Dünyayı sevilir ve yaşanabilir bir hale getirmenin yine bizlerin elinde olduğuna inanıyor, her birimizin mutlaka bir yetimi, yoksulu, yolda kalmışı veya felakete uğramışı sevindirebileceğimizi hatırlatıyor,  Bu hayırlı hizmetin başlatılmasında ve devam ettirilmesinde bizlere sürekli destek olan Belediye başkanımız sayın Cafer Özdemir beye, çocuklarımızın sünnetini gerçekleştiren Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve doktorlarına, sünnet şölenimizi gerçekleştirmek için bu güzel mekanı hiçbir karşılık beklemeksizin bizlere tahsis eden Yeşilev Restaurant yönetici ve çalışanlarına, Sünnet olan çocuklarımıza birer adet bisiklet hediye eden Halk sağlığı il müdürlüğümüze, bizlere ayni ve nakdi bağışlarıyla destek olan tüm yardım gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, katkılarınızdan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımızı sunuyorum.”

Amasya Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanımız Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada ; “Çoğu ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olan 60 evladımızın erkekliğe ilk adım attıkları sünnet şöleni gerek belediyemizin, gerekse Hayatcan Derneği’nin, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi yöneticileri ve cerrahları ile hayırsever vatandaş ve işadamlarının destekleriyle yani tüm Amasya’nın katılımıyla gerçekleşti. Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Geleneksel Sünnet Şölenimizde erkekliğe ilk adımlarını atan yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyor, organizasyonda desteklerini esirgemeyen her kese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen törene Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen,  HAYATCAN Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Erdem, Hayatcan Derneği yönetim kurulu üyeleri, Belediye birim müdürleri, iş adamaları, sünnet olan çocukların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Oluşturulma Tarihi : 12.07.2017