15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Programı Belirlendi

Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri hazırlık toplantısına iştirak etti.

Valilikte gerçekleşen toplantıya Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcısı Turgay İlhan ve diğer ilgililer katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapılacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri hazırlık toplantısında etkinlik programı şu şekilde belirlenmiştir;

11 TEMMUZ 2017 SALI

Saat 11:00'de ASP İl Müdürlüğü koordinesinde Şehitlik ziyareti ile Şehit kabirlerine gül ve karanfiller konularak, Müftülükçe Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua sonrası ziyaretçilere gül suyu ve lokum ikram edilecektir. Şehitlik ziyareti sonrası Valimiz eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Şehidimiz Ahmet ÖZSOY'un ailesi ziyaret edilecektir.

Saat 12:00'de ASP İl Müdürlüğü koordinesinde Fatih Camii'nde Amasya Müftülüğünce mevlidi şerif okunacak ve akabinde camii çıkışında ASP İl Müdürlüğünce yemek ikram edilecektir.

12  TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA

Saat 10:00 da Amasya Üniversitesi Rektörlüğünce Amasya Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde Prof.Dr. Fahri SAKAL tarafından " Milli Birlik, Demokrasi ve 15 Temmuz " konulu konferans verilecektir.

14  TEMMUZ 2017 CUMA

Saat 11:40 da İstasyon Camiinde Amasya Müftülüğünce okunan hatmi şerifler için hatim duaları yapılacaktır.

Saat 19:00 da Grand Ottoman Salonlarında Sayın Valimizin himayesinde Amasya İlindeki tüm şehit yakını ve gaziler onuruna akşam yemeği verilecektir.

15  TEMMUZ 2017 CUMARTESİ

Belediye Başkanlığımız tarafından saat 10:00 da Şehzadeler Gezi Yolunda ve saat 12:00 de Bimarhane de 15 Temmuz konulu fotoğraf ve resim sergisi açılış töreni yapılacaktır.

Saat 20:00 de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü koordinesinde İstasyon Köprüden başlayıp Yavuz Selim Meydanında son bulacak "Demokrasi Yürüyüşü" yapılacaktır. Yürüyüşten sonra Yavuz Selim Meydanında protokol konuşmalar yapılacak akabinde Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlenen 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi yapılacaktır.

Yatsı namazı birlikte icra edilecek olup namaz sonrası İl Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dua yapılacaktır.

Saat 00:13’de şehrimizdeki bütün camiilerde Amasya Müftülüğü’nce sela okutulacak ve dualar yapılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız yapacağı konuşmalar Belediyemiz tarafından hazırlanan sinevizyondan canlı olarak yansıtılacaktır.

Sabah namazı halkla birlikte meydanda toplu olarak icra edilecektir.

15 Temmuz günü başlamak üzere "Demokrasi Nöbetleri" tutulacak ve bu nöbetler Cumhurbaşkanımızın belirleyeceği tarihe kadar devam edecektir.

Oluşturulma Tarihi : 10.07.2017